KUNSTENAAR

 

Teun van Veen (1944)

Woont en werkt in Nieuw-Vennep. Na zijn studie aan de academie koos hij voor het onderwijs. Tussen 1965 en 1999 was hij docent en conrector aan het Kaj Munk College voor VMBO-t / HAVO en VWO te Hoofddorp.

Naast zijn werk is kunst altijd zijn grote passie geweest en gebleven. Dertig jaar lang maakte hij olieverfschilderijen, gouaches en aquarellen die hij exposeerde in binnen- en buitenland. Zijn werk werd aangekocht door particulieren en bedrijven en bevindt zich behalve in Nederland o.a. ook in Zwitserland, Frankrijk en Japan.

Sinds 2000 wijdt van Veen zich geheel aan de kunst.Hij werkt hoofdzakelijk driedimensionaal en creert beelden in hout/brons.

Uitgangspunt hierbij zijn de merkwaardige vormen van het oeroude (ongeveer 12.000 jaar) eikenkienhout (zie ook pagina eikenkienhout).Deze door de natuur geschapen brokken wortelhout vormen het uitgangspunt voor het creatieve proces.Aangevuld met het tijdloze brons ontstaan zo unieke kunstwerken waarmee een brug wordt geslagen over meer dan 100 eeuwen.

 

RECENTE EXPOSITIES EN TENTOONSTELLINGEN:

Galerie "Kunst in de Polder", Lisserbroek

Kunst- en Antieksalon Primavera, Erasmus Expo- & Congrescentrum, Rotterdam.

HAF, Holland Art Fair, Malieveld, Den Haag